2014 júniusában alakult a klub, 4-5 emberrel létrejött egy Facebook csoport. Már az első időkben nyilvánvalóvá vált, hogy hiánypótló közösség jött létre. Tapasztalatokkal, tanácsokkal segítették egymást a tagok, a létszám rohamosan nő, azóta is. Kifejezetten figyeltünk arra, hogy politikai és vallási nézetek ne kerüljenek előtérbe. Többek közt célunk, hogy a VW konszernen belül az Octavia tulajdonosai üzembiztos, jó állapotú gépjárművekkel közlekedhessenek, és az ezzel járó költségek minimalizálhatóak legyenek, a minőséget szem előtt tartva.

A klub napi élete ma már elképzelhetetlen a személyes kapcsolatok nélkül, az egymás segítése mellett barátságok is szövődtek, melyek a találkozók által elmélyülhetnek.

2017 év elején a csoport létszáma több mint 3200 fő.

A több és nagyobb kedvezmények elérhetőségének tekintetében egyesületté alakultunk. Ma már nem csak az Octavia tulajdonosok keresnek minket, jelen vannak a Fabia és Superb-el rendelkezők is.
Az egységet kovácsoló autótípus csak egy része a közösségünk erejének. Emberi kapcsolatok és rugalmasság nélkül, nem sokat ér az elhivatottság.

Lelkes tagok és kedvezményt adó partnerek nélkül a Hungarian Octavia Klubnak nem lenne létjogosultsága. Arra törekszünk, hogy ezt az állapotot ne csak fenntartsuk, hanem fejlesszük is.